LöydäTöitä.fi

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää löytääksesi töitä.

Miten kirjoittaa CV

Töitä etsiessä hyvä CV on erittäin tärkeä, etenkin kun suuria määriä ehdokkaita hakee samaa työtä, joten mitä sen tulee sisältää?

Valmiita mallia ei ole, ja jokainen ala voi vaatia enemmän huomiota tiettyihin CV osiin, kuten esimerkiksi koulutus ja edelliset työkokemukset, mutta yleensä CV täytyy olla siisti ja selkeä, jotta työnantaja voisi lukea ja ymmärtää sen nopeasti. Lisäksi, täytyisi olla helppoa arvioida keskeiset taitosi ja työkokemuksesi, määrittääkseen oletko oikea ihminen roolille.

Etkö ole varma, mistä aloittaisit? Tässä muutamia perussääntöjä joita kannattaa noudattaa kirjoittaessasi CV:si.

Minkälaisia tietoja olisi parasta sisältää kun kirjoitan CV:ni?

Henkilökohtaiset tiedot: Se voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta yllättyisit varmaan, jos tietäisit kuinka monta ihmistä unohtaa oman nimensä, sähköpostiosoitteensa, puhelinnumeronsa ja osoitteensa. Varmista, että nämä ovat selvästi merkittyjä yläreunaan.

Henkilökohtainen Lausunto: Vaikka se ei ole pakollinen, monet työnhakijat päättävät sisällyttää henkilökohtaisen lausunnon CV:hen, koska se on hyvä tilaisuus todistaa työnantajalle hakijan soveltuvuutta tehtävään. Pidä sitä lyhyenä ja nättinä ja muista osoittaa innostusta ja sitoutumista rooliin ja yritykseen.

Työkokemus: Tämä osa sisältää kaikki työkokemuksesi alalla, jolle olet hakemassa. Kun luettelet näitä työkokemuksia, muista mainita työnimike, työn kesto, toimenkuva ja organisaation nimi. Muista myös luetella viimeisin kokemuksesi ensin.

Saavutukset: Luettele ammattitaitojasi ja saavutuksesi edellisissä töissä, ja anna esimerkkejä siitä, miten soveltuisit uuteen rooliin.

Koulutus: Luettele viralliset pätevyytesi ja jokaisen tutkinnon, jonka saavutit joko itsenäisesti tai aiempien töiden aikana.

Harrastukset ja Kiinnostukset: Sisällytä vain taidot ja ryhmätyöt jos ne koskevat työtä. Siinä ei ole mitään järkeä jos kirjoitat, että olet seurallinen ihminen tai että tykkäät käydä elokuvateatterissa.

Ylimääräistä tietoa, kuten työpaikan vaihdon syyt, ja työuran taukojen syyt, täytyisi myös lisätä.

Kuinka esittää CV:si

Muista, että CV:si kuvastaa sinua, joten on tärkeä, että se on kirjoitettu hyvin ja näyttää ammattimaiselta.

Kun CV:si on tarpeeksi hyvä, varmista, että olet tyytyväinen sen sisällöstä. Ja osoita, että olet oikea mies työlle kuvaamalla: